De activiteiten 2004


Nieuwjaarsborrel en 10 jarig bestaan van de buurtgroep Burgemeester Meineszlaan in 2004

10 jaar en dat was de buurt niet ontgaan. De hele laan en een aantal buurtbewoners uit de omringende straten waren uitgenodigd voor het feestje ter gelegenheid van dit heugelijke feit in de kerk aan de Burgemeester Meineszstraat. Deze gelegenheid werd uiteraard ook aangegrepen om elkaar het allerbeste voor 2004 te wensen. Ineke in gesperk met

De gebeurtenissen van het afgelopen jaar en soms ook van de 9 voorgaande jaren, lieten de bezoekers de revue passeren.
De organisatie voor deze gezellige vooravond van een prachtige zondag in de kerk was in handen van een paar enthousiatelingen: Freek Abels, Jiska Bal, Evaliene Maan en Ineke Geerdink. Ze hebben zich de inspanningen getroost de uitnodigingen en het programma te verzorgen, maar deze ook te bezorgen. Onder het publiek werd bewondering uitgesproken over degene die de boodschappen heeft moeten doen voor de heerlijke hapjes en drankjes. Vooral de Italiaanse witte wijn viel in goede smaak. De catering werd keurig verzorgd door een aantal lieftallige jonge dames uit de buurt.
Een aantal bezoekers hebben zelfs voor de gezelligheid een creatieve bijdrage geleverd. Zoals Elizabeth Reiter met viool en Chi-Han Chai aan de piano met oa een stuk van Mozart. Turkse sas muziek werd ten gehore gebracht door een Feest 10 jaar buurtgroep 2004

muzikant van Mimar Sinan en een tango presentatie gegeven door Annegret Böttner en Fred de Vries. Ineke Geerdink hield een korte speech en gaf een terugblik op de afgelopen 10 jaar. Ze gaf aan dat gezellig maar ook nuttig is om elkaar in de buurt tot op zekere hoogte te leren kennen. Ineke sneed ook het onderwerp “buurtveiligheid” aan, waar toch de afgelopen jaren maar ook in de toekomst een hoop over te doen valt. De bewonersgroep heeft in de afgelopen jaren veel inzet gepleegd op een schoner, heler, veiliger en leefbaarder buurtje en zal dat blijven doen.
Ook is fijn dat in de laan er een groeiende groep jonge gezinnen is komen wonen. Dat is hoopvol en biedt perspectief voor onze laan; een plek waar het goed wonen is.

Ramon Hardjo