Foto's Nieuwjaarsborrel 2008


Nieuwjaarsborrel 2008. Nieuwjaarsborrel Meineszgroep in de kerk aan de Burgemeester Meineszstraat.
Op 20 januari 2008 is de nieuwjaarsborrel weer gehouden in de kerk aan de Burgemeester Meineszstraat. Het was een gezellige bijeenkomst. Er zijn een aantal foto's gemaakt, waarvan hieronder te vinden zijn.


Maart, Wethouder Bolsius op het Burgemeester Meineszplein


Vanmiddag (25 maart) heeft Wethouder Lucas Bolsius symbolisch een 'Magnolia Grandiflora' overgedragen aan de Bewonersgroep Meineszbuurt. De boom is speciaal geÔmporteerd uit ItaliŽ en zal elk najaar zijn bloemenpracht tonen aan de bewoners en aan de honderdduizenden automobilisten, die jaarlijks het drukke Meineszpein passeren. Het planten van deze boom op het Meineszplein is de eerste actie dit jaar van het gemeentelijk project Groene Duimen.

Planten boom op plein. Bij de overdracht van de boom heeft de Bewonersgroep Meineszbuurt de wethouder gewezen op de potentie van het plein om weer een visitekaartje voor het Nieuwe Westen te worden. De vele mooie panden staan er nu verloederd en verlaten bij.
De Bewonersgroep heeft Wethouder Bolsius en de aanwezige bestuurders van de deelgemeente Delfshaven gevraagd om het niet bij het planten van een boom te laten, maar om samen met de bewoners door te pakken op een volledig fysiek, sociaal en economisch herstel van het Meineszplein en de omliggende straten. In concreto vraagt de Bewonersgroep om een pleinregisseur ,iemand die pand voor pand de problemen in kaart brengt en die met eigenaren, corporaties en gemeentelijke diensten bindende afspraken maakt over het herstel van het Plein. De Bewonersgroep zal over dit voorstel ook in overleg treden met de deelgemeente Delfshaven. Op 3 april zal een delegatie van de bewoners inspreken op de vergadering van de commissie Buitenruimte van de deelgemeente.

Planten boom op plein. In zijn reactie heeft Wethouder Bolsius toegezegd om het voorstel van de Bewonersgroep te bespreken met de wethouders Karakus (Wonen) en Schrijer (Wijkeconomie, Grotestedenbeleid). Op uitnodiging van de Bewonersgroep zal de wethouder in het najaar, wanneer de boom in bloei staat, terugkomen naar het Meineszplein om nieuwe initiatieven van de gemeente met de bewoners te bespreken.

De boom wordt met een grote kraan op het Meineszplein neergezet.

De tekst van de bewonersgroep, uitgesproken bij het planten van de boom.

Het persbericht.    Foto 1.    Foto 2.    Foto 3.    Foto 4.    Foto 5.    Foto 6.    Foto 7.    Foto 8.    Foto 9.
   Foto 10.    Foto 11.    Foto 12.    Foto 13.

December 2008, Richard Visser voor de 6e maal nummer 1 in de AD Oliebollentest

Het is Richard weer gelukt, hij is nu voor de 6e maal winnaar van de nationale AD oliebollentest. En dat met een 10! En de keren dat hij niet nummer 1 was, stond hij nog ook altijd hoog. Hij won eerder in 1999, 2000, 2003, 2005 en 2006.
En de kwaliteit van zijn oliebollen en andere producten kennen we allemaal.
Zoals je op de foto kunt zien, waren de rijen weer eens zeer lang rondom oud en nieuw. De kraam is op de laaste dagen voor oud op nieuw zelfs s'nachts open en zelfs dan dan kon de wachtijd nog flink oplopen.
Zijn geheim, zo lezen we in het AD interview, is: Perfectionisme, gedrevenheid, vakmanschap en een eindeloze liefde voor de oliebol, die volgens een eigen recept wordt gemaakt. "Ik wil alleen kwijt dat ik bepaalde ingrediŽnten toevoeg. Welke dat precies zijn, dat krijgt niemand uit me."
Op de 27 december, de dag van de prijsuitreiking zat het even tegen Door de vorst, was de waterleiding bevroren. Hierdoor startte hij later dan normaal. Maar dat kan de pret niet drukken. En het werd weer drukker dan de voorgaande jaren. Hij eindigde dit jaar vroeger dan de voorgaande jaren, al om 15:00 uur. Maar voor wie nog van deze prijswinnende oliebollen wil hebben, Richard blijft voor het eerst, tot na 1 januari staan. Hij blijft nu tot 1 februari staan! De rij in de straat van wachtenden voor de oliebollen.


De rij in de straat van wachtenden voor de oliebollenkraam.