Eeuwfeest Burgemeester Meineszlaan op 12 september 2009

Op zaterdag 12 september 2009 werd gevierd dat met de aanleg van de laan in 1909 werd gestart. In 1910 werden al de eerste woningen in de straat gebouw en misschien al opgeleverd.

Het feest begon om twee uur met het versieren van de stoep door kinderen met krijt en werden er lampionnen opgehangen in de bomen. Veel kinderen hebben zich laten schminken en zich verkleed voor het lopen van een modeshow.
Feest 12 september 2009

Feest 12 september 2009

Om drie uur gaf André een presentatie over de geschiedenis van de omgeving van de Burgemeester Meineszlaan aan de hand van kaarten, waarop je kon zien hoe de uitbouw van de buurt begon. (Ook hier op de site te vinden onder geschiedenis.) Als afsluiting van zijn presentatie maakte hij met de een groep belangstellenden een wandeling door de buurt. Dit op meer bijzonderheden te kunnen laten zien. Hij wil een groepje opzetten om meer te doen aan onderzoek van de buurt.

Om vier uur was het snoepen voor iedereen die het wilde. In een kraampje was zelf gemaakte snoep en gebak te krijgen. Het was allemaal eeeerg lekker, er werd flink van gesnoept.


Feest 12 september 2009

Al vlug daarna begon het optreden van de Klezmergroep met daarin onze staatgenoot Eveliene Maan met haar trombone. Het bracht de stemming er snel in. Op youtube staat er nog een opname van.Hierna traden ook nog op Mark Lotterman en Dokter Vonk, met nederlandstalige funk.
Als laatste was er: To be or not to be by MC Wisecrack & Yokocola, waarin ook optreed onze bekende straatgenoot Henri van Zanten. Ook hiervan zijn er een opname's op youtube te vinden. Te vinden o.a. via Meineszlaan. Het was een zeer geslaagde dag, met veel dank aan de organisatoren en het goede weer!
Meer foto's gemaakt door Elena Sgarbi.
Feest 12 september 2009 Feest 12 september 2009 Feest 12 september 2009Feest 12 september 2009 Feest 12 september 2009 Feest 12 september 2009